Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گروه دوم جام جهانی ۱۹۸۲ و در هفته پایانی شاهد اتفاقات عجیبی در شهر خیخون و در جدال بین آلمان غربی و اتریش بودیم که چیزی شبیه به یک رسوایی بزرگ بود.

به گزارش ایران اکونومیست، جام جهانی ۱۹۸۲ به میزبانی کشور اسپانیا برگزار شد. جامی با اتفاقات جنجالی و فراموش نشدنی که شاید در راس آن رسوایی بزرگی بود که در خیخون به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سفرنامه امروز (یکشنبه) جام جهانی به بررسی آن خواهیم پرداخت.

به گروه دوم سر می‌زنیم. آلمان غربی مدعی اصلی صعود بود. شیلی و اتریش هم احتمالا باید برای جایگاه دومی می‌جنگیدند. تیم دیگر هم الجزایر بود. نماینده آفریقا اولین حضور خود را تجربه می‌کرد. آنها طبق شناخت کمی که وجود داشت شانس خاصی برای صعود نداشتند.

با این وجود در هفته اول و در نخستین بازی گروه شاهد یک شگفتی بزرگ بودیم. آلمان غربی، فاتح جام‌های ۱۹۵۴ و ۱۹۷۴ در مقابل الجزایر شکست خورد. بازی در نیمه اولی گلی در بر نداشت اما در ۴۵ دقیقه دوم سه گل به ثمر رسید. رباح ماجر و لخدر بلومی برای نماینده آفریقا گلزنی کردند و کارل هاینس رومنیگه تنها گل تیم یوپ دروال را وارد دروازه کرد.

آلمان در گام دوم موفق شد شیلی را در هم بکوبد اما الجزایر به اتریشِ آماده که فاتح بازی اول هم شده بود ۲ بر صفر باخت تا ماجرای این گروه پیچیده شود و به هفته آخر کشیده شود.

در آن زمان مسابقات هفته آخر همزمان برگزار نمی‌شد. در تاریخ ۲۴ ژوئن الجزایر به مصاف شیلی رفت و در دیداری جذاب با درخشش صلاح اسد که دبل کرد با نتیجه سه بر ۲ به پیروزی رسید و چهار امتیازی شد. فردای آن روز آلمان غربی و اتریش باید با یکدیگر مسابقه می‌دادند. برتری آلمان‌ها با یک گل یا ۲ گل اختلاف منجر به صعود هر ۲ نماینده اروپا می‌شد که دست بر قضا همسایه بودند و روابط خوبی هم داشتند.

بازی در خیخون به انجام می‌رسید و ۴۱ هزار نفر از نزدیک شاهد آن بودند. توپ از سمت چپ به روی دروازه ارسال شد و هورست هروبش با ضربه سر هوشمندانه دروازه را در دقیقه ۱۰ باز کرد. با این نتیجه هر ۲ تیم به مرحله بعدی می‌رفتند و الجزایر به خاطر تفاضل گل کمتر حذف می‌شد.

از این به بعد شاهد اتفاقات عجیبی بودیم. ۲ تیم رو به یک بازی محتاطانه و عجیب آوردند. فشار چندانی وارد نمی‌شد و ۲ تیم به پاسکاری مشغول بودند. تماشاگران حاضر در ورزشگاه بعد از دیدن این صحنه‌ها معترض شدند و سوت‌های کر کننده‌ای را به صدا درآوردند. الجزایری‌های حاضر در استادیوم اسکناس نشان می‌دادند و گزارشگر از بینندگان خواست تا تلویزیون را خاموش کنند. حتی یکی از هواداران تیم ملی آلمان پرچم کشورش را به آتش کشید.

بازی با همان یک گل تمام شد. بازیکنان ۲ تیم در آغوش یکدیگر قرار گرفتند و جشن صعود گرفتند. بعد از پایان بازی اتوبوس آلمان‌ها با حمله هواداران روبرو شد. اعتراض‌ها تا هتل محل اقامت تیم فاتح گروه ادامه پیدا کرد و تا فینالیست شدن ژرمن‌ها به قوت خود باقی ماند. الجزایر با وجود شایستگی حذف شد. آنها از فیفا خواستند تا بازی تکراری را برگزار کند اما با این خواسته موافقت نشد. با این حال از دور بعدی مقرر شد بازی‌های آخر هر گروه به صورت همزمان به انجام برسد.

هانس پیتر بریگل، مدافع تیم ملی آلمان غربی در آن مسابقه سال‌ها بعد در گفت‌وگو با یک رسانه اماراتی تایید کرد که در آن بازی اتفاقات خاصی رخ داده و از مردم عذرخواهی کرد.

رسوایی خیخون از یادها نخواهد رفت؛ همانطور که جام جهانی ۱۹۸۲ با ماجراهای عجیبش فراموش‌شدنی نیست.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سفرنامه جام جهانی ، الجزایر ، آلمان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: الجزایر آلمان آلمان غربی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۹۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، درامی درباره یک خانواده ناکارآمد با عنوان «مردن» ساخته ماتیاس گلاسنر برنده جایزه بهترین فیلم جوایز لولای ۲۰۲۴ آلمان شد.

«مردن» یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های منتقدان در جشنواره فیلم برلین امسال بود و گلاسنر موفق به کسب جایزه خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه شد. در این فیلم لارس آیدینگر در نقش یک رهبر ارکستر کلاسیک با خانواده‌ای بسیار به هم ریخته بازی می‌کند.

کورینا هارفوخ نیز برای بازی در این فیلم در نقش مادر تندزبان و خونسرد آیدینگر، جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد. هانس اووه باویر، همبازی او در این فیلم نیز عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را گرفت. «مردن» همچنین جایزه لولا را برای بهترین موسیقی فیلم برای آهنگساز لورنز دانگل دریافت کرد.

عایشه پولات جایزه لولای بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را برای فیلم «در نقطه کور» که فیلمی مهیج از ترکیه امروز است، از آن خود کرد. این فیلم که سال پیش در بخش برخوردهای برلیناله به نمایش درآمد، برنده جایزه برتر جشنواره فیلم اولدنبورگ که از سینمای مستقل آلمان تجلیل می‌کند، شد. این فیلم درباره یک گروه فیلمسازی آلمانی است که در یک روستای کردنشین دورافتاده ترکیه فیلمی مستند می‌سازند و شاهد اتفاق‌های مرموزی می‌شوند و در یک توطئه شوم گیر می‌افتند. این فیلم همچنین عنوان سوم بهترین فیلم لولا را از آن خود کرد و لولای برنز را دریافت کرد.

سیمون مورزه لولای بهترین بازیگر مرد نقش اول را برای بازی در فیلم «روباه» به کارگردانی آدریان گوگینگر برد. داستان این فیلم در جنگ جهانی دوم می‌گذرد و سرباز جوان آلمانی را به تصویر می‌کشد که یک توله روباه زخمی را نجات می‌دهد و با خود به فرانسه اشغالی می‌برد. این فیلم که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده نایب قهرمان بهترین فیلم لولا شد و لولای نقره را نیز از آن خود کرد.

جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن به ادل نویهاوزر برای بازی در «۱۵ سال» تعلق گرفت که دنباله کریس کراوس از دارم «چهار دقیقه» او در سال ۲۰۰۶ است و هانا هرتس‌اشپرونگ و کریستین فریدل بازیگران «منطقه مورد علاقه» در آن بازی کرده‌اند.

فیلم علمی تخیلی تجربی «تئوری جهانی» ساخته تیم کروگر که یک درام سیاه و سفید درباره جهان چندگانه است، برنده بزرگ بخش‌های فنی شد و لولای بهترین فیلمبرداری (برای رولاند استوپریچ)، بهترین جلوه‌های ویژه (کارلم صالح، آدریان مه‌یر)، بهترین طراحی صحنه و لباس (برای کوسیما ولنسر و آنیکا کلات) را برد. این فیلم سال پیش در ونیز به نمایش درآمد و برنده جایزه منتقدان مستقل ونیز شد.

بازآفرینی فیلم زندگینامه‌ای «دختری که می‌شناسی حقیقی است» از دنیای موسیقی پاپ دهه ۱۹۸۰ برنده لولا برای بهترین طراحی لباس و بهترین آرایش چهره و مو شد.

جایزه بهترین مستند به «هفت زمستان در تهران» به کارگردانی استفی نیدرزول رسید. این فیلم جایزه بهترین تدوین را هم برد.

جوایز فیلم آلمان علاوه بر اینکه برترین جایزه سینمای آلمان است، هر سال حدود ۳.۲۵ میلیون دلار (۳ میلیون یورو) جایزه نقدی به برندگان و نامزدها برای تامین مالی پروژه‌های آینده اهدا می‌کند.

هانا شایگولا، اسطوره ۸۰ ساله سینمای آلمان هم جایزه لولای افتخاری برای یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد.

کد خبر 6097022

دیگر خبرها

  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • مغضوب قطری‌ها در دو ماه، ۱۱ کیلو کم کرد!
  • خلاصه بازی اشتوتگارت 3-1 بایرن مونیخ (بوندس لیگا آلمان 2023/24)
  • آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم